Marineret lammekød på spid med safranris
De grillede lammespid serveres ovenpå safranrisene som er flot gule.MARINERET LAMMEKØD PÅ SPID MED SAFRANRIS (4 personer)
½ kg mørt lammekød
Marinade
½ dl rødvin
½ dl olivenolie
½ tsk. oregano
1 fed hvidløg
½ tsk. peber fra kværn
250 g store champignoner
2 peberfrugter
3 tomater
Safranris: 2 skalotteløg
30 g smør
2 dl lange ris
ca. ½ l bouillon
groft salt og peber fra kværn
½ g safran
2 spsk. citronsaft
Skær lammekødet i stykker på størrelse med valnødder. Bland marinaden. Læg kødet i marinaden i et par timer eller helst til næste dag. Rans skalotteløgene og tern dem.
Sådan hakker du et løg .
Svits løgene i smørret. Kom risene i og svits dem. Hæld bouillonen i lidt ad gangen. Lad det småkoge til risene er møre. Smag til med salt og peber. Kom safran i lige før det er kogt færdigt. Smag risene til med citronsaft. Rens champignonerne og peberfrugterne
Sådan renser du en peberfrugt .
Skær peberfrugterne i stykker og tomaterne i både. Sæt kødstykkerne på grillspid. Sæt champignon, peberfrugt og tomatbåde ind imellem kødstykkerne. Grillsteg kødet i ca. 5 minutter på hver side på en grillrist. Placer risten ca. 5 cm fra varmekilden. Skær resten af champignonerne, peberfrugterne samt tomaterne i småstykker og bland dem i risene. Lad risene småkoge endnu nogle minutter til peber og champignon er møre, men stadig lidt sprøde. Servér spiddene ovenpå safranrisene.
Opskrift: Susanne Palmqvist