VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Marineret lammekød på spid med safranris

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Marineret lammekød på spid med safranris

De grillede lammespid serveres ovenpå safranrisene som er flot gule.

MARINERET LAMMEKØD PÅ SPID MED SAFRANRIS (4 personer)

½ kg mørt lammekød
Marinade
½ dl rødvin
½ dl olivenolie
½ tsk. oregano
1 fed hvidløg
½ tsk. peber fra kværn
250 g store champignoner
2 peberfrugter
3 tomater

Safranris: 2 skalotteløg
30 g smør
2 dl lange ris
ca. ½ l bouillon
groft salt og peber fra kværn
½ g safran
2 spsk. citronsaft

Skær lammekødet i stykker på størrelse med valnødder. Bland marinaden. Læg kødet i marinaden i et par timer eller helst til næste dag. Rans skalotteløgene og tern dem.
Sådan hakker du et løg .
Svits løgene i smørret. Kom risene i og svits dem. Hæld bouillonen i lidt ad gangen. Lad det småkoge til risene er møre. Smag til med salt og peber. Kom safran i lige før det er kogt færdigt. Smag risene til med citronsaft. Rens champignonerne og peberfrugterne
Sådan renser du en peberfrugt .
Skær peberfrugterne i stykker og tomaterne i både. Sæt kødstykkerne på grillspid. Sæt champignon, peberfrugt og tomatbåde ind imellem kødstykkerne. Grillsteg kødet i ca. 5 minutter på hver side på en grillrist. Placer risten ca. 5 cm fra varmekilden. Skær resten af champignonerne, peberfrugterne samt tomaterne i småstykker og bland dem i risene. Lad risene småkoge endnu nogle minutter til peber og champignon er møre, men stadig lidt sprøde. Servér spiddene ovenpå safranrisene.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her