Mørk trøffel med muskat
Disse trøfler smelter på tungen. Pas på, når du doserer muskatblommen ? det kan let blive for meget. Smag dig frem.MØRK TRØFFEL MED MUSKAT (ca. 30 stk.)
200 g mørk chokolade
75 g blød nougat
1/2 dl piskefløde
40 g smør
lidt stødt muskatblomme
Pynt:
Mørk chokolade
Striber af lys chokolade
Skær chokolade og nougat i mindre stykker. Kom dem i en gryde med piskefløden, og varm langsomt op, til alt er smeltet.
Sådan smelter du chokolade over vandbad .
Rør det igennem, og rør smørret i. Smag til med lidt muskatblomme. Kom madfilm i et lille firkantet fad med kant, og hæld massen heri. Dæk med film, og stil fadet koldt et par timer eller til næste dag. Løft det op, og skær i firkanter med en skarp kniv. Dyp hurtigt hvert stykke i smeltet chokolade
Sådan overtrækker du marcipankugler med chokolade .
? det er nemmest hvis trøflerne er kolde, og sæt dem på et stykke bagepapir. Når de er stivnet, kan de pyntes med striber af lys chokolade. Træk f.eks. lidt smeltet lys chokolade op i en engangssprøjte eller i en lille tylle af bagepapir og lav fine striber.
Opskrift: Susanne Palmqvist