VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Sveskerulle med mandel og rom

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Sveskerulle med mandel og rom

Det kræver lidt behændighed at få rullet marcipanen sammen, men det er ikke sværere end at det sagtens kan lade sig gøre. Blot ikke for de yngste i køkkenet.

SVESKERULLE MED MANDEL OG ROM

150 g udblødte svesker u/sten
11/2 spsk. brun rom
100 g ren rå marcipan
50 g mandler
ca. 150 g ren rå marcipan
ca. 1 spsk. flormelis
Pynt:
Mørk chokolade
Halve mandler
Kandiserede violer
Guldstøv

Klip eller hak sveskerne i mindre stykker, hæld rommen over. Lad dem trække 1-2 timer. Skold og smut mandlerne
sådan hakker og smutter du mandler .
og hak dem temmelig groft. Ælt marcipanen med svesker og mandler til en lidt fugtig masse. Ælt resten af marcipanen med flormelis, og rul den ud
sådan ruller du marcipan ud .
mellem to stykker madfilm til et stort eller 2 mindre stykker. Kom sveske-fyldet på, og pak marcipanen omkring, så der bliver en eller 2 ruller. Læg dem koldt, gerne et døgn, eller bare et par timer. Smelt chokoladen, og smør først et lag på undersiden af brødet.
Sådan smelter du chokolade over vandbad .
Lad det stivne. Vend og hæld chokolade over resten, fordel det med en kniv. Pynt inden chokoladen stivner.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her