Rissalat
Røgede kyllinger fås efterhånden i mange supermarkeder. Det er dejligt magert kød med god smag og det kan bruges lige som det er. Du kan også stege lårene til din middagsmad og så bruge resten af kødet til pålæg og salater. Kan du ikke få røget kylling kan du bruge kalkun eller kyllingebryst uden skind eller kogt røget skinke.RISSALAT (2 personer)
100 g rå ris til løse ris
ca. 3 dl vand med salt
2 tynde stængler bladselleri
1 lille avocado
Sådan ordner du avocado .
lidt citron eller limesaft
1 lille rød peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
1 rødløg
125 g røget kyllingekød eller rester af stegt eller kogt kylling
dressing:
saft af 1/2 lime eller citron
1-2 tsk. honning
1-2 tsk. groft kværnet peber evt. en peberblanding
evt. et stænk grøn eller rød Tabasco
Kog risene og lad dem blive kolde, eller brug en rest. Snit bladsellerien fint. Skær avocadoen i små terninger og dryp dem med citron, så de ikke bliver mørke. Skær peberfrugten i små terninger og løget i tynde ringe. Skær kyllingekødet i terninger uden skind og ben. Bland det hele sammen. Pisk dressingen sammen og smag den til. Den må gerne have lidt ?bid?. Dryp den over salaten, den må gerne trække 1/2 time. Spis en skive brød til.
pr. portion med brød: 490 kcal (2050 kj) 8 g fedt 15,5 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist