Marcipankugler med abrikoser og rosiner
Marcipankuglerne her kan pyntes meget fint med lidt hvid chokolade og for eksempel en sølvkugle. Find selv den smukkeste måde at pynte på.MARCIPANKUGLER MED ABRIKOSER OG ROSINER (25-30 stk.)
100 g abrikoser
50 g rosiner
1-2 spsk. Cognac eller appelsinsaft
100 g rå marcipan
Pynt:
Mørk chokolade
Hvid chokolade til striber
Sølvkugler
Hak abrikoser og rosiner ret fint, og hæld cognac eller appelsinsaft over. Lad det trække 1 time. Ælt det i marcipanen, og tril massen til kugler. Lad dem tørre et par timer eller til næste dag på et køligt sted. Dyp dem i smeltet mørk chokolade.
Sådan smelter du chokolade over vandbad .
Sådan overtrækker du marcipankugler med chokolade .
Lad chokoladen stivne helt. Smelt lidt hvid chokolade (gerne knapper) i et lille pergamentkræmmerhus. Klip et lille hul, og sprøjt et spiralmønster på hver. Tryk en sølvkugle i toppen.