Grønne asparges med mimoseæg
Danske asparges har sæson fra maj til Sct. Hans. Intet overgår friske nystukne danske asparges. Sæsonen er dog så kort, at det er fristende at begynde med de importerede udenlandske, og de er bestemt heller ikke dårlige.GRØNNE ASPARGES MED MIMOSEÆG
4 personer
2 bundter grønne asparges
4 æg
8 skorper eller tvebakker
100 g smør
3-4 spsk. hakket persille
salt
Kog æggene så de er hårdkogte 10-12 min. og pil dem. Tag æggeblommerne ud af hviderne og gem dem til senere. De hårdkogte æggehvider hakkes med en kniv. Læg skorperne i en plastpose og kvas dem med en flaske eller kagerullen. Rist raspen i lidt af smørret på panden. Smelt resten af smørret i en gryde for sig selv. Skær den træede ende af aspargsen. Hvis det er hvide asparges skal de skrælles før kogning.Brug en bred sautepande eller evt. en stepande til at koge aspargsen i. Kog først skræller og de træede ender i letsaltet vand i ca 10 min, si det og brug kogevandet til at koge aspargsen i. Almindeligt letsaltet vand kan også bruges. Kogetiden for asparges varierer efter tykkelse fra 3-8 min. De må ikke blive udkogte, der skal stadigvæk være lidt" bid" i dem. Læg dem med hovederne på kanten af gryden de første par minutter og dump dem derefter helt ned i gryden eller panden. Hovederne skal koges mindst. Tag dem op og hold dem varme i et klæde. Arranger aspargesen på et smukt, varmt fad. Drys de hakkede æggehvider over samt den ristede rasp, blandet med persille. Hæld det smeltede smør over og pres til allersidst æggeblommerne forsigtigt gennem en trådsigte så der lægger sig et fint drys af fine gule mimoseæg på toppen. Server med det samme.
Opskrift: Susanne Palmqvist