Bornholmersalat
Denne salat fremstillet af æg og røgede sild eller makrel er et godt supplement til de marinerede sild, når der skal bydes på frokost. Ikke alle er lige begejstrede for spegesildene, slet ikke hvis man er barn. Bornholmersalaten er hurtig og nem at fremstille, og er også meget velegnet til picnickurven, hvis man skal en tur ud i det grønne.BORNHOLMERSALAT
4 personer
4-5 hårdkogte æg
2 friske røgede sild
1 spsk. finthakket løg
1-2 spsk. let mayonnaise
et bundt purløg eller 1 bakke karse
salt og peber
De hårdkogte æg deles i to retninger på en æggedeler. De rensede sildefileter (WM: video 0029) blandes i æggemassen, som røres sammen med mayonnaise, løg (WM: video 0014), hakket purløg eller karse samt salt og peber.
Sådan renser du røget sild .
Sådan hakker du løg .
Bornholmersalaten spises med et stykke godt groft rugbrød. Hvis man har lyst til at variere kan der bruges røget makrel i stedet for sild. Makrellen er nemmere at rense for ben, hvis man ikke er så begejstret for dem.