Brændenældesuppe med smilende æg
I det tidlige forår er der masser af næring og vitaminer at hente i naturen. Prøv for eksempel denne brændenældesuppe. Det er klogt at tage et par gummihandsker på, når de plukkes. Hvis ikke vil dine fingerspidser først ?brænde? og siden være følelsesløse et godt stykke tid efter høsten. De mister deres brændstyrke, når de skylles i vand før tilberedningen..BRÆNDENÆLDESUPPE MED SMILENDE ÆG (4 personer)
2 liter spæde brændenældeskud
11/4 l bouillon
2 spsk. smør
2-3 spsk. hvedemel
salt
hvis peber
1 tsk. kørvel
lidt fintklippet purløg
4 æg
Skyl omhyggeligt brændenælderne i flere hold koldt vand. Kog dem bløde i bouillonen. Hæld suppen i blenderen og giv den en tur. Lad suppen koge et par minutter efter. Lav en smørbolle af mel og smør og tilsæt den i suppen. Smag til med salt, peber, finthakket kørvel og purløg. Server nældesuppen med smilende, halve æg og måske et lunt ostebrød fra ovnen.
Opskrift: Susanne Palmqvist