VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Salat med mælkebøtter

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Salat med mælkebøtter

Når man kigger ud over en mark hvor mælkebøtterne vokser i tusindvis og står blomstrende med deres mange gule hoveder vendt i samme retning- så er det nok de færreste som tænker på at de fine grønne blade fra planten kan være et fint og meget sundt supplement i den daglige salatskål. Friske mælkebøtteblade har en lidt skarp, nøddeagtig smag, men brugt sammen med andre typersalat- kan den være et godt og nyt alternativ til rucculasalat. Brug ca 5-7 fine blade mælkebøtte pr. person så bliver det ikke for stærkt. Pluk dem kun hvor de ikke er forurenet af trafikos eller andet.

SALAT MED MÆLKEBØTTER (4 personer)

20-30 små, fine blade fra mælkebøtte
1/2 iceberg salathoved
1 bakke feldsalat eller babyspinat
1 moden mangofrugt
1 dl salattopping (fra Tropesnacks)
3 spsk. olivenolie
3 spsk. limesaft
1 spsk honning
salt og peber
Pynt: evt. små friske violblomster eller blomster fra hjulkrone

Skyl alle 3 slags salat grundigt, og snit icebergsalaten. Bland salaterne og arranger på et lidt fladt fad eller i en skål. Mangofrugten skrælles og skæres i store tern og lægges øverst. Der drysses med salattoppingen. Rør olie, honning og limesaft sammen, smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten lige før den spises. Pynt evt. med små violblomster eller blomsterne fra hjulkrone, begge slags kan spises og ser flotte ud på salaten.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her