Risotto med grønne asparges og frisk parmesan
Første gang jeg fik denne ret var i en smuk italiensk by. De grønne asparges giver rigeligt smag til risene og tag ikke fejl, det mætter virkelig godt. Ægte risotto skal være blød og cremet og de specielle ris optager væden på en speciel måde, samtidig med at de bevarer en lidt hård kerne. Almindelig ris kan ikke blive sådan så spørg efter de rigtige risotto-ris i supermarkeder. De fås efterhånden mange steder, bl.a. i Brugsen og Irma.RISOTTO MED GRØNNE ASPARGES OG FRISK PARMESAN
(2 personer som middagsret og 4 som forret)
ca. 400 g grønne asparges
1 lille løg
Sådan hakker du løg
25 g smør
200 g arborioris eller andre risottoris
ca. 7 dl grøntsagsbouillon (eller 6 dl bouillon og 1 dl tør hvidvin)
2 spsk friskrevet parmesan
salt og kværnet peber
Skær enderne af aspargesene, skær stænglerne i små stykker men gem det sidste stykke med hovederne til pynt. Giv hovederne et opkog i vand 2-3 minutter og stil dem tilside. Hak løget fint. Varm grøntsagsbouillon. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løg og små aspargesstykker et par minutter. De skal ikke tage farve. Kom risene ved og rør til de bliver klare. Kom 3 dl bouillon ved og bliv ved med at røre til al væden næsten er opsuget. Du kan høre når risene ligesom sætter sig på bunden af gryden. Kom så lidt mere væske i og rør hele tiden. Når det igen er opsuget tilsættes mere væske og sådan bliver man ved. Smag på risene efter ca. 20 minutter. Den skal være blød men også med lidt bid indeni. Måske skal der lidt mere eller mindre væske i end angivet i opskriften. Rør til sidst parmesan i og smag til med salt og peber. Pynt med hoveder og evt. lidt parmesanspåner. Skal spises straks og meget gerne af varme tallerkener.
pr. portion: 618 kcal ( 2590 kj) 15 g fedt 22 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist