Frikadeller med courgettesalat
500 g hakket kalkun eller magert svinekød2 spsk. hvedemel
2 tsk. salt
kværnet peber
1 æg
1 fed presset hvidløg
1 bdt. skyllet, hakket persille
evt. andre hakkede krydderurter
ca.1 dl mælk
2 courgetter
1 stor rød peberfrugt
1 ds. majs
saft af 1/2 citron
1/2 spsk. vineddike
ca. 2 spsk. olivenolie
salt, peber
TILBEHØR:brød
Rør det hakkede kød med salt, peber, mel, æg og hvidløg.
Rør halvdelen af persillen i sammen med evt. andre krydderurter. Rør mælk i, til det er en ret fast fars.
Lad den stå en halv time.
Form så til frikadeller, og steg dem gyldne i lidt olie eller smør.
Salat: Skær gourgetterne i små terninger. Kom dem 3-5 min i kogende letsaltet vand.
Hæld dem på en sigte, og brus dem over med koldt vand.
Skær peberfrugt og bladselleri i små terninger, og bland med gourgetter, majs og resten af persillen.
Pisk citronsaft og eddike med salt, peber og olie, og vend det i salaten.