Grillet skinkeschnitzel med bagte grønsager
De magre stykker svinekød bliver rigtig gode når de marineres. Det gør dem saftig og lækre. Steger du et ekstra stykke kan du bruge det koldt i tynde skiver sammen med f.eks. tomatsalaten. Tilbehøret er ovnbagte grøntsager, som du kan krydre efter behag. Rester kan bruges i en pastasalat, så steg bare rigeligt.GRILLET SKINKESNITZEL MED BAGTE GRØNTSAGER (2 personer)
2 skinkesnitzler (a 125 g )
1 spsk. olivenolie
revet skal og saft af 1 appelsin
Sådan strimler du citronskal .
revet sal og saft af 1 citron
1-2 fed presset hvidløg
1-2 spsk. skyllet, hakket persille
kværnet peber
2 courgetter
1 aubergine
1-2 gule eller røde peberfrugter
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Tilbehør: brød
Bland olie, appelsin og citronsaft og skal (skallen skal være revet eller finthakket), hvidløg, persille og peber. Dup kødet tørt, læg det i et lille fad med kant og fordel marinaden over. Vend så begge sider dækkes. Dæk fadet og stil det koldt 1-2 timer. Bag imens grøntsagerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver og peberfrugterne i store firkanter. Læg dem på bagepapir på en plade, pensl let med olien og drys med lidt salt. Bag dem midt i en 180 grader varm ovn 30-40 minutter. Peberfrugten skal få mørke pletter. Vend evt. auberginer og courgetter én gang. Varm en grillpande og steg skinkesnitzlerne 2 minutter på hver side. server dem med de bagte grøntsager og evt. et stykke brød..
pr. portion med 1 skive brød: 409 kcal ( 1720 kj) 12,7 g fedt 28 fedtkalorie %
Opskrift: Susanne Palmqvist