Oreganopasta med forårssalsa
En nem og lækker ret er den friske pasta med en kold lidt stærk tomatsalsa ovenpå. Retten kan også bruges som en forret til 4 personer.OREGANOPASTA MED FORÅRSSALSA (2 personer)
1 pakke frisk oreganopasta (fra Pastella)
eller en anden frisk båndpasta
4 store røde modne tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
1 lille frisk chili
Sådan renser du chili .
1 lille løg
Sådan hakker du løg .
1/2 moden avocado
Sådan renser du en avocado .
lidt citron eller limesaft
evt. 10 sorte oliven i vand
2 tsk. balsamico eller rødvinseddike
et par dråber rød Tabasco
1/2 spsk. olivenolie
salt og kværnet peber
frisk hakket basilikum eller oregano
Start med salsaen: fjern stilkefæstet på tomaterne og skær et kryds i toppen. Skold og flå dem, skær dem over og tag kernerne ud (nemmest med fingrene). Skær tomatkødet i små terninger. Flæk chilien og tag kernerne ud. Hak dem meget fint (husk at vaske bræt og fingre, da saften er stærk). Hak også løget fint. Skær avocadoen i små terninger og oliven i skiver. Bland det hel sammen med lidt citronsaft og eddike og vend tabasco og olie i. Smag til med salt og peber. Lad det trække gerne 1 time koldt. Vend hakket grønt i til sidst. Kog pastaen et par minutter. Lad den dryppe af og anret straks på varme tallerkener. Server straks med en stor skefuld salsa ovenpå.
pr. middagsportion: 400 kcal (1650 kj) 10 g fedt 23 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist