Kryddermørbrad med spinat
Svinekød kan også være magert kød og det er mørbraden. Den får en fin smag af krydderurterne og den friske spinat passer fint sammen med den kolde sauce.KRYDDERMØRBRAD MED SPINAT (2-3 personer)
1 lille svinemørbrad
1-2 spsk. hakket basilikum
1-2 spsk. hakket persille
salt og kværnet peber
10 g smør
6 store håndfulde friske spinatblade
1 fed hvidløg
10 g smør
1- 1 1/2 dl yoghurt naturel (1 lille bæger)
lidt stødt spidskommen
Tilbehør: kogte gulerødder og brød
Skær mørbraden i 3 cm. tykke skiver på skrå. Tryk dem flade med hånden. Bland basilikum og persille og vend bøfferne heri. Steg dem gyldne i smørret et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Skyl og nip spinaten. Riv bladene i mindre stykker. Pil hvidløget og skær det i meget tynde skiver. Smelt smørret i en fladbundet gryde og kom spinat og hvidløg i. Vend i det hele tiden til det falder sammen. Krydr med salt og peber. Server det straks til kødet sammen med gulerødder. Rør yoghurten med lidt spidskommen og server det koldt til.
pr. portion med tilbehør: 475 kcal (2000 kj) 14,2 g fedt 28 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist