Bærcocktail med gaiocreme
Der er ingen grund til helt at forsage de søde sager og desserterne, selv om du gerne vil leve sundt. Det er jo ikke hverdagsmad vi taler om, men til gengæld det lidt ekstra vi gerne vil forkæle os selv eller vores gæster med bare en gang imellem. Du skal gå uden om opskrifter med masser af æg, piskefløde og fed cremefraiche, for det er her fedtet gemme sig. Brug i stedet løs af de friske frugter og brug de magre surmælksprodukter til creme o.l. Se også efter færdige sorbetis og yoghurtis, de har som regel et meget lavt fedtindhold. Her får du en flot dessert som er fedtfattig, men lækker alligevel.BÆRCOCTAIL MED GAIOCREME (4 personer)
creme:
2 1/2 dl Gaio med hindbær
1 dl A 38
3 blade husblas
lidt appelsinsaft
evt. lidt sukker
400 g hindbær (friske eller frosne)
250-400 g jordbær (friske)
2-3 spsk. sukker
lidt revet appelsinskal
lidt appelsinsaft
Udblød husblassen i koldt vand 10 minutter. Knug vandet af og smelt bladene over vandbad. Rør lidt appelsinsaft i så temperaturen er håndvarm. Rør Gaio og A 38 sammen og rør husblassen i, i en tynd stråle. Smag til med lidt sukker. Stil cremen koldt til den næsten er stivnet. Skær jordbærrene i skiver og bland dem med hindbær, sukker og lidt appelsinskal og saft. Lad det trække 1 time. Kom frugterne i flotte glas eller skåle og fordel cremen henover. Stil det gerne koldt igen 1 time. Pynt med lidt mynte eller citronmelisse og et flot bær.
pr. portion: 200 kcal ( 840 kj) 2,5 g fedt 10 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist