Marangsreder med frisk frugt
Marengsrederne er rigtig flotte og ikke svære at bage. De er sprøde udenpå men lækre seje indeni. De kan bages 1-2 dage før de skal bruges bare de opbevares et tørt sted. Fyld dem med masser af frisk frugt lige inden de skal på bordet. Skal du ikke spare på fedt og kalorier smager de også skønt med lidt is i eller lidt kold flødeskum.MARENGSREDER MED FRISK FRUGT (4 personer)
2 æggehvider
2 dråber citronsaft
120 g sukker
1 tsk. majsstivelse
frugt f.eks.:
1 melon
250-400 g friske jordbær
Pisk hviderne med citronsaft til de er næsten stive. Vend halvdelen af sukkeret i og pisk igen til hviderne er helt stive. Bland resten af sukkeret med majstivelse og sigt det i. Vend forsigtigt. Kom bagepapir på en plade og bred marengsmassen ud i 4 cirkler. De må gerne være ujævne i kanterne. Lav en fordybning midt på med bagsiden af en ske, og lad 1-2 cm. være til kanten. Varm ovnen op til 100 grader og bag rederne midt i ca. 1 1/2 time til de er helt tørre udenpå. Løft dem forsigtigt over på en rist når de er kølet lidt. De er ret skøre. Anret med melonkugler og halve jordbær.
pr. portion med frugt: 215 kcal (890 kj) 0,6 g fedt 2,5 % fedtenergi
pr. marengsrede: 130 kcal (550 kj) 0 g fedt
Opskrift: Susanne Palmqvist