Peberbøf med persillesmør og stegte kartofler
Der er ikke mange ben i at stege en god bøf, men saucen og den grove peber gør nu alligevel disse bøffer til noget helt særligt.PEBERBØF MED PERSILLESMØR OG STEGTE KARTOFLER
4 personer
4 bøffer af oksefilet eller inderlår trillet i groft knust peber
50 g blødt smør
1-2 spsk. hakket persille
2 tsk. Engelsk sauce eller lidt Tabasco
lidt smør eller olie til stegning
1 kg store kartofler, evt. bagekartofler
1-2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og peber
Tilbehør: dampede rosenkål eller andre grøntsager.
Rør smørret med Engelsk sauce og persille og rul det i et stykke fugtet pergament. Læg rullen koldt til den skal bruges. Smørret kan også bare stilles koldt i en skål.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove både. Bland olie og citronsaft og vend dem heri. Bred dem ud i en bradepande og steg dem i ovnen ved 200 grader til de er møre ca. 1/2 time.
Steg bøfferne 2-3 minutter på en meget varm pande. krydr med salt. Server dem varme med en skive persillesmør ovenpå sammen med kartofler og grøntsager.
Opskrift: Susanne Palmqvist