VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Peberbøf med persillesmør og stegte kartofler

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Peberbøf med persillesmør og stegte kartofler

Der er ikke mange ben i at stege en god bøf, men saucen og den grove peber gør nu alligevel disse bøffer til noget helt særligt.

PEBERBØF MED PERSILLESMØR OG STEGTE KARTOFLER
4 personer
4 bøffer af oksefilet eller inderlår trillet i groft knust peber
50 g blødt smør
1-2 spsk. hakket persille
2 tsk. Engelsk sauce eller lidt Tabasco
lidt smør eller olie til stegning
1 kg store kartofler, evt. bagekartofler
1-2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og peber
Tilbehør: dampede rosenkål eller andre grøntsager.

Rør smørret med Engelsk sauce og persille og rul det i et stykke fugtet pergament. Læg rullen koldt til den skal bruges. Smørret kan også bare stilles koldt i en skål.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove både. Bland olie og citronsaft og vend dem heri. Bred dem ud i en bradepande og steg dem i ovnen ved 200 grader til de er møre ca. 1/2 time.
Steg bøfferne 2-3 minutter på en meget varm pande. krydr med salt. Server dem varme med en skive persillesmør ovenpå sammen med kartofler og grøntsager.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her