Sprød fisk i sur sød sauce
Her får du en asiatisk inspireret fiskemiddag. Sød-sur-sauce er noget mange børn holder af. Du bestemmer selv balancen mellem det søde og det sure. Prøv dig frem.SPRØD FISK I SUR SØD SAUCE
4 personer
500 g fast hvid fisk i filet, f.eks. kullerfilet
1 1/2 spsk. majsstivelse
neutral olie til stegning
sauce:
2 spsk. rødvinseddike
2 spsk. sukker
3 spsk. ananassaft
1-2 spsk. tomatpuré eller ketchup
2 1/2 dl hønsebouillon
3 tsk. majsstivelse
3-4 ringe usødet ananas i små stykker
evt. 1 bdt. forårsløg
Tilbehør: løse ris, letkogte grøntsager f.eks. broccoli eller bønner
Lav først saucen:
Pisk eddike, sukker, ananassaft, tomatpuré og bouillon sammen med majsstivelse.
Bring det i kog og pisk til det bliver en gennemsigtig sauce. Smag den til med mere sukker/eddike efter hvor sødsur du vil have den. Lidt tør sherry smager også godt i, hvis du har det.
Snit løgene fint Sådan hakker du løg. og vend dem i sammen med ananas. De må gerne være sprøde. Skær fisken i små stykker.
Dup dem tørre og vend dem i majsstivelse. Varm et tykt lag olie op i en dyb pande og steg fisken heri, ikke for mange ad gangen.
Læg dem på køkkenrulle.
Anret med den varme sauce over og server med løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist