Vietnamnudler med svinekød og rejer
VIETNAM-NUDLER MED SVINEKØD OG REJER (2 personer)ca. 60 g kinesiske æg-nudler
1/2 spsk. majsolie
1 fed knust hvidløg
2 porrer fintsnittet også det grønne
Sådan snitter du porrer i julienne .
1 tsk. fintrevet citronskal
Sådan strimler du citronskal .
1 gulerod skåret i tændstiktynde stave
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
2 skinkesnitzler i tynde strimler (ca. 250 g)
4-6 store rejer, pillede
Sådan piller du rejer .
2 spsk. fiskesauce, Østerssauce eller Teryiakisauce
1 dl bønnespirer
evt. frisk koriander
Kog ægnudlerne og køl dem af på en sigte med koldt vand. Varm wokken op , kom olie i og slyng den rundt. Kom hvidløg, porrer og citronskal i og svits hurtigt, ½ minut. Kom gulerod, rejer og svinekød i og lynsteg 1-2 minutter, til rejerne er røde og kødet også har skiftet farve. Kom nudlerne i sammen med fiskesauce og varm igennem 2 minutter. Kom bønnespirerne og basilikum i og varm igennem så de stadig er sprøde. Smag til med fiskesauce. Pynt evt. med frisk koriander og revet citronskal.
pr. portion: 472 kcal (1980 kj) fedtenergiprocent 16
Opskrift: Susanne Palmqvist