Peberfrugtsuppe
Suppen har en rigtig sommer gul farve og er mild og rund i smagen. Hvidløgs-chilicremen supplerer retten med varme og smag og er en god kombination til suppen. Det kan se ud af meget med 15 fed hvidløg, men efter en tur under grillen, er de blevet bløde, milde og søde og kan derfor spises med fornøjelse. Chili kan have forskellig størrelse og farve, og for os der ikke har tradition for at bruge dem, er det svært at finde ud af, hvor stærke de forskellige typer er. Som en tommelfingerregel gælder, at jo smallere de er, desto stærkere er smagen. Chili bliver desuden mildere når kerner og den hvide hinde kernerne sidder på fjernes.PEBERFRUGTSUPPE MED SPRØD SKINKE OG HVIDLØGS-CHILICREME
(4 pers.)
6 store gule peberfrugter
2 løg
1 spsk olie
6 dl stærk hønsekødsbouillon
1 spsk fintrevet frisk peberrod
1 spsk citronsaft
salt og peber
4 skiver let røget tørret skinke
Hvidløgs chilicreme:
2 store røde chili
15 fed hvidløg med skal
1/2 spsk olie
1/2 dl vand
salt og peber
4 skiver ristet brød
Halver peberfrugterne og fjern kernerne.
Læg dem under ovnens grill og grill dem ca. 7 minutter på hver side.
Lad peberfrugten afkøle i en plastikpose, pil skindet af og hak dem groft.
Hak løgene groft og steg dem møre i olien.
Tilsæt peberfrugt, bouillon og bring suppen i kog.
Blend suppen og smag den til med peberrod, citronsaft, salt og peber.
Læg skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir.
Stil pladen i ovnen ved 200° ca. 5 minutter eller til skinken er sprød.
Grill chili 5 minutter på hver side og hvidløgsfedene ca. 5 minutter i alt.
Lad chili og hvidløg afkøle og pil skind og skaller af.
Blend chili, hvidløg, olie, vand, salt og peber til en jævn creme.
Smør cremen på brødet.
Server suppen rygende varm med skinken i og brødene til.
Energiberegning: 1025 kJ (245 kkal)
Protein 17 %
Fedt 29 %
Kulhydrat 54 %
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen