Tortilla med grøntsager, oksekød og guacamole
Avokadoens frugtkød er lysegrønt og cremet og misfarves hurtigt ved iltning. Drypper man kødet med citronsaft kan misfarvningen forhindres. Avokado har en dejlig nøddeagtig smag og er god til at give smag og fylde i salater eller som her rørt til guacamole.Tortilla med grøntsager, oksekød og guacamole
350 g oksefilet skåret i strimler
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 gulerod
1 stor rød chili
2 rødløg
1 spsk. olivenolie
groft hakket friske koriander blade
1 1/2 tsk. spidskommen
4 store tyrkiske madbrød
Guacamole:
1 avokado
1 spsk. fromage frais
1 fed presset hvidløg
1 spsk. limesaft
1 tsk. fintrevet limeskal
salt og peber
snittet salat
syltede grønne chili (købes i indvandre butikker)
evt. bananblade
Læg oksekødet på køkkenrulle.
Skær peberfrugterne og gulroden i tynde stave. Sådan skærer du gulerødder i stave
Fjern kernerne og den hvide hinder fra chilien og skær den i små tern.
Sådan renser du chili Sådan renser du chili.
Skær løgene i tynde både.
Varm olien på en pande og brun kødet.
Tilsæt peberfrugt, gulerod, chili og løg og lad det stege et par minutter.
Tilsæt koriander og spidskommen.
Pak madbrødene ind i et fugtigt klæde.
Læg pakken med brød ind i ovnen og varm dem ved 200° ca. 10 minutter.
Kom alle ingredienserne til guacamole i en skål og mos det hele sammen.
Smag guacamolen til med salt og peber.
Kom oksekødsfyld og salat i madbrødene og server dem med guacamole og syltede chili.
Ps. Det ser dekorativt ud, hvis man svøber en strimmel bananblad omkring tortillaerne inden de serveres. Bananblade kan købes i asiatiske butikker.
Opskrift: Susanne Engelhardt Rasmussen