Havtaskekæber med kold rucolasauce og varm tomatsalat
Havtasken er ikke speciel køn af udseende, men skønheden sidder i kødet. Det er hvidt og med en fast konsistensen, kæbekødet minder om hummerkød og er reelle stykker kød uden fiskeben.(4personer)
1/2 kg havtaskekæber
1 spsk olivenolie
salt og peber
Rucolasauce:
50 g rucolasalat
1/2 spsk olie
3-4 spsk vand
1 kogt kartoffel
30 g pinjekerner
1 spsk honning
1/2-1 spsk hvidvins eddike
salt og peber
Tomatsalat:
3 løg
400 g cherry tomater
1 spsk olie
salt og peber
Tilbehør:
1 kg små nye kartofler
Fjern de sorte hinder fra havtaskekæberne.
Varm olien over stærk varme på en pande.
Steg kæberne et par minutter på begge sider og drys med salt og peber.
Kom alle ingredienserne til rucolasaucen i en blender eller foodprocesser. Blend til saucen er jævn.
Skær løgene i både og halver tomaterne.
Varm olien på en pande og rist løg og tomater.
Drys med salt og peber.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen