VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Havtaskekæber med kold rucolasauce og varm tomatsalat

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Havtaskekæber med kold rucolasauce og varm tomatsalat

Havtasken er ikke speciel køn af udseende, men skønheden sidder i kødet. Det er hvidt og med en fast konsistensen, kæbekødet minder om hummerkød og er reelle stykker kød uden fiskeben.

(4personer)
1/2 kg havtaskekæber
1 spsk olivenolie
salt og peber

Rucolasauce:
50 g rucolasalat
1/2 spsk olie
3-4 spsk vand
1 kogt kartoffel
30 g pinjekerner
1 spsk honning
1/2-1 spsk hvidvins eddike
salt og peber

Tomatsalat:
3 løg
400 g cherry tomater
1 spsk olie
salt og peber

Tilbehør:
1 kg små nye kartofler

Fjern de sorte hinder fra havtaskekæberne.
Varm olien over stærk varme på en pande.
Steg kæberne et par minutter på begge sider og drys med salt og peber.
Kom alle ingredienserne til rucolasaucen i en blender eller foodprocesser. Blend til saucen er jævn.
Skær løgene i både og halver tomaterne.
Varm olien på en pande og rist løg og tomater.
Drys med salt og peber.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her