Sherry-marineret kylling med grøntsager og ægnudler
Hvis man kun kender ingefær i tørret pulveriseret form, så åbner der sig en hel verden af lyksaligheder når man lærer den friske ingefærrod at kende. Som krydderi er den varm, stærk og med en karakteristisk smag der går godt i spænd med hvidløg og chili.(4 personer)
Marinade:
1 dl medium tør sherry
1 1/2 spsk citronsaft
2 fed presset hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1 spsk sukker
1/2 dl soyasauce
Fintrevet skal fra1 citron
500 g kyllingefilet
2 store eller 3 små stilke bladselleri
4-6 forårsløg
1 rød peberfrugt
1 courgette
250 g brune eller kastanje champignon
1 spsk olivenolie
1-2 spsk majsstivelse
1 spsk olie
1 dl hønse / grønsags bouilon
250 g ægnudler
Sæt letsaltet vand over til nudlerne.
Bland sherry, citronsaft, hvidløg, ingefær, sukker, soyasauce og citronskal sammen i en skål.
Skær kødet i tern og kom dem i marinaden.
Skær selleri, forårsløg, peberfrugt og courgetter i tændstiktynde strimler. Del champignonerne i fire.
Varm halvdelen af olien i en wok eller på en panden, svits grønsagerne af to portioner og fjern dem fra varmen.
Sigt kyllingeternene, bevar marinaden og bland kødet med majsstivelse.
Varm den anden halvdel af olien i wokken og brun kyllingeternene af flere portioner.
Tilsæt marinade og bouillon og kog saucen godt igennem.
Kom grønsagerne tilbage i gryden.
Kog nudlerne, vend dem i wokretten eller server dem til.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen