Oksecapaccio med basilikumcreme
Det kræver et godt håndelag og en meget skarp kniv at skære kødet selv. Det går lidt lettere, hvis du lægger kødet i fryseren en halv times tid, før det skal skæres. Så er der mere hold på det.OKSECAPACCIO MED BASILIKUMCREME
4 personer
ca. 12 super tynde skiver oksefilet (fås skåret i mange supermarkeder, bl.a Føtex)
1-2 spsk. olivenolie
kværnet peber
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. ylette eller yoghurt naturel
2-3 spsk. frisk hakket basilikum
frisk revet parmesan eller grana ost (følger ofte med kødet sammen med lidt krydret olie)
Tilbehør: Lun flutes
Opbevar kødet tildækket da det ellers mister sin flotte røde farve.
Læg skiverne fladt ud på store tallerkener. Dryp med olivenolie (eller den olie der følger med i pakningen) og krydr med kværnet peber.
Rør de to surmælksprodukter sammen og pisk ganske lidt olie i. Vend basilikum i og smag til med salt og peber.
Kom en skefuld i midten af hver tallerken.
Pynt evt. med lidt sprød salat og server straks med flutes til.
Opskrift: Susanne Palmqvist