Rabarbersyltetøj
Rabarber er en gammel klassisk frugt, som har været lidt overset . Nu har den fået en renæssance og er rigtig dejlig til desserter og kager.Til gammeldags rabarbersyltetøj er den også meget velegnet og her er en meget nem opskrift.
RABARBERSYLTETØJ
1000 g ikke for tykke rabarber evt. vinrabarber
500 g sukker
1 dl. Vand
1 stang vanilie
1 tsk Marmelit eller Melatin
2 spsk. sukker
4 rengjorte mellemstore glas
Evt. 1/2 spsk Atamon
De vaskede og rengjorte rabarber skæres i stykker på ca.2 cm og blandes med sukkeret i en stålgryde.
Her trækker frugten i et par timer til sukkeret er næsten smeltet.
Tilsæt vandet og kog meget forsigtigt til al frugten er mør.
Del vaniliestangen på langs og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og de hele stænger til rabarberne.
De to spsk sukker blandes med syltepulveret og drysses i rabarberne under omrøring.
Koges ca. 1 min mere og er nu klar til at hældes på rengjorte skoldede glas, som bindes til med syltepapir eller pergamentpapir.Hvis syltetøjet skal opbevares længere tid kan der tilsættes en 1/2 spsk atamon inden det kommes på glas.br>