Svinemørbrad med karry-korn topping og tomat-daddelsalat
Kæmpe durumkornene blev for år tilbage kaldt Polsk hvede. Disse hele korn udmærker sig ved at de er store og sprøde og de giver lidt at tygge på.SVINEMØRBRAD MED KARRY-TOPPING OG TOMAT-DADDELSALAT
(4 pers.)
1 (500-600 g) svine mørbrad
Tomat daddelsalat:
12-16 cherry tomater
6 store dadler
4 spsk. balsamico eddike
1/2 spsk. honning
brønkarse
1 dl olie
11/2 tsk. stærk karry
50 g grofthakkede mandler
1 dl hakket persille
1 dl kogte kæmpe durumkorn
salt
Tilbehør: kartofler eller brød.
Puds mørbraden fri for scener og hinder.
Mørbraden brunes på alle sider, i lidt fedtstof, på en pande.
Kødet drysses med salt og peber og lægges i et ovnfast fad.
Fadet stilles midt i en kold ovn der indstilles til 160°.
Steg mørbraden i ca. 30 minutter eller til centrum temperaturen
er 65-70 °.
Lad kødet hvile ca.15 minutter under et klæde.
Tomaterne befries for kerner og skæres i tynde strimler der kommes i en skål.
Dadlerne skæres i tynde strimler og blandes i.
Eddike og honning koges sammen i en lille kasserolle og dryppes på salaten.
Brønkarse drysses på.
Olien varmes på en pande.
Karry og mandler tilsættes.
Persille, korn og salt kommes på panden og det hele ristes et par minutter.
Kødet skæres i skiver og lægges på et fad.
Kornblandingen drysses over kødskiverne.
Korn drysset skal laves i sidste øjeblik inden retten serveres da kornene vil blive seje, hvis de står og hviler længe.
Kæmpe durum: Sælges som store svulmende sprøde korn og kan købes i helsekostforretninger. Kornene er en durum hvedeart. Den smager skønt i brøddejen, salater og grøntsagsretter. Kogetiden er ca. 1 time.
Opskrift: Susanne Engelhard Rasmussen