Runde maltbrød med rug
Hjemmebagt brød er skønt ikke mindst når man kommer hjem og duften råber "kom og sæt dig ned og lad os hygge os med the og nybagt brød".Den dekorative runde form på disse grove brød er lavet efter inspiration fra en rejse i Finland.
RUNDE MALTBRØD MED RUG
1 hvidtøl
15 g gær
11/2 tsk. salt
3 dl (180 g) sigtemel
3 dl (165 g) groft rugmel
2 spsk. olie
21/2-3 dl hvedemel
Hvidtøl og gær røres sammen.
Salt og sigtemel tilsættes.
Rugmel og olie røres i.
Dejen røres grundigt igennem og hvedemel kommes i lidt af gangen.
Dejen æltes godt igennem.
Lad dejen hvile under et klæde i stue temperatur ca. 11/2 time.
Dejen æltes atter godt igennem og deles i 4 lige store boller.
Hver bolle rulles ud til 15 cm i diameter.
Med et snapseglas stikkes der et hul midt i bollen.
Lad brødene hvile 1 time under et klæde.
Bollerne pensles med mælk og drysses med mel.
Bages midt i ovnen ved 200°, 15-20 minutter.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen