Grønsags Jambalaya
GRØNSAGS JAMBALAYA(4 pers.)
2 (ca. 280 g) kyllingebryster
75 g chorizo pølse
1- 2 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
1 lille bundt persille
1 rød chili
12 tørrede tomater
2 spsk. olivenolie
240 g lange ris
1 tsk. hel kommen
1 -2 spsk. finthakket frisk timian
1/2 l hønsekødsbouillon
2 laurbærblade
250 g optøede rejer med skal
1/2 iceberg
cherry tomater
Skær kyllingekød og chorizo pølse i tern.
Hak løget groft og hvidløget fint.
Skær peberfrugterne i tern og bladselleri i skiver.
Hak persillen fint.
Skær chilien i små tern.
Skær de tørrede tomater i strimler.
Varm olien i bunden af en gryde.
Brun kyllingekødet og pølsen i olien.
Tilsæt ris, krydderier og grøntsager og lad det stege et par minutter.
Hæld bouillon og laurbærblade på og bring det i kog.
Lad risene koge 10 minutter og kom rejerne i.
Lad jambalayaen hvile under låg ca. 10 minutter.
Snit salaten og kom den i en skål sammen med halve tomater.
Energiberegning pr portion: 2375 kJ (568 kkal.)
Protein 27 %
Fedt 28 %
Kulhydrat 45 %
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen