Vandbakkelser
Vandbakkelser er en skøn og enkel luksus. De kræver ikke store indkøb, de er billige, kun æg, smør og mel.Måske skal du ikke invitere svigermor og hele familien første gang du bager dem. Prøv dem af en dag, hvor du bare vil hygge eller overraske dine nærmeste. Det er nemlig vigtigt at have styr på sin ovn, og kende dens særheder. Ikke fordi vandbakkelser overhovedet er vanskelige - de har bare en tendens til at falde sammen som en våd klud, hvis de ikke er bagt nok. Men når begynderstadiet er overstået så scorer du point på at servere denne drøm af en kage enten til kaffen eller som dessert efter et let måltid. Vandbakkelserne kan med held bruges i stedet for den fede butterdej til fiske-forretter eller de kan fyldes med ricottaost som er rørt op med friske krydderurter og smagt til med krydderier.
VANDBAKKELSER
12 stk.
2 dl vand
100 g smør
100 hvedemel
3-4 æg (240g æggemasse)
Fyld:
1/2 liter piskefløde
Lidt godt syltetøj
Flormelis
Tænd ovnen på 200 grader.
Kog vandet op med smørret i en gryde. Tilsæt melet under omrøring. Lad gryden blive på varmen og pisk i dejen til den er kogt igennem og er blevet glat og blank.
Lad masse køle af, hæld den eventuelt over i en større skål. Æggene slås ud og piskes let sammen. Der skal være ca. 240 g æggemasse. Pisk æggemassen sammen med dejen lidt af gangen. Bliv ikke forskrækket over, at æggene skiller massen. Ved tilstrækkelig omrøring vil dejen samle sig igen.
Sæt dejen i 12 toppe med en ske på en plade med bagepapir. Eller brug eventuelt en sprøjtepose for at få kagerne mere ensartede. Sæt dem med god afstand imellem. De bliver større i ovnen.
Bag kagerne i 30- 35 minutter til de er tørre og lette. Undlad at åbne ovnen de første 25 minutter af bagetiden, det vil med garanti få kagerne til at falde sammen. Tag en enkelt kage ud når du mener, de er færdige. Hvis den begynder at falde sammen er de ikke bagt tilstrækkeligt. Skru eventuelt lidt ned for varmen så de ikke bliver for mørke. Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Vandbakkelser skal spises samme dag som de er bagt - så er de afgjort bedst.
Pisk fløden stiv, smag evt. til med et lille drys sukker eller lidt vanillesukker.
Rør en glasur af ca. 3-4 spsk. flormelis og ganske lidt vand. Den må ikke blive for tynd så løber den af kagerne. Skal den være brun kan der kommes 1 tsk. kakao i.
Skær forsigtigt kagerne igennem med en skarp kniv. Kom glasuren på den øverste del af kagen og fyld flødeskum på bunden og lidt syltetøj, gerne hindbær eller jordbær. Kagerne samles og serveres med det samme.
Copyrighr Madkanalen 2003