Marinerede jordbær
Jordbær hører til sommer og sol- og skal der være hygge på terrassen eller altanen er denne dessert både frisk og dejlig.Her er det kun jordbær som er lagt i lage, men der kan sagtens lægges andre bær med ned i lagen f.eks brombær, hindbær, melon eller blåbær, alt efter hvad der er sæson for. Man kan også tilsætte mere hyldesaft eller lidt mousserende hvidvin og spare lidt på bærrene så har du den dejligste bowle til dine gæster, husk at komme is i.
MARINEREDE JORDBÆR
(4 personer)
ca 500 g friske jordbær
Lage:
1,5 dl. Moscatel
1 dl. hyldeblomstsaft, ufortyndet
1,5 dl. vand
1/2 stang vanilie
1 tsk. finthakket syltet ingefær
Bland alle ingredienserne til lagen.
Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud og kom både korn og stænger i lagen sammen med det fintsnittede ingefær.
Skyl og nip blomsten af jordbærrene og flæk dem i halve eller kvarte. Læg frugten i lagen og lad det trække mindst 1 time før det skal spises.
Server gerne i portionsglas evt. med en klat kold flødeskum til.
Opskrift: J: Østergaard