Tomatsalat med orangedressing
Prøv en ny variation af tomatsalaten. Du kan lave den i en varm eller kold version alt efter om du rister løg og tomater. Brug den som en frokostret alene eller med tynde skiver koldt kød, eller som tilbehør til den varme mad. Passer til både kød og fiskTOMATSALAT MED ORANGEDRESSING (2 personer)
3-4 store modne tomater
2 rødløg
saft af 2 appelsiner
2 stk. olivenolie
kværnet peber
1-2 spsk. frisk hakket basilikum
½ frisk Mozzarella (50 g)
Tilbehør: brød og evt. tynde skiver koldt kød (ca. 50 g pr.- person)
Kom appelsinsaften i en lille gryde og lad den koge godt ind til en tyk konsistens. Køl den af og pisk olie, peber og hakket basilikum i. Skær tomat og løg i lidt tykke skiver. Kom 1 tsk. olie på en teflonpande og rist hurtigt skiverne på begge sider. Læg dem taglagt med tynde skiver mozzarellaost. Dryp dressingen over og spis den straks.
pr. portion med 1 skive brød: 320 kcal (1340 kj) 9,6 g fedt 27 fedtkalorie %
Opskrift: Susanne Palmqvist