VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Salat med torskelever og perlebyg

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Salat med torskelever og perlebyg

Perlebyg er lidt ukendt herhjemme. Den kaldes også Job`s tåre og er en oldgammel kulturplante fra Japan.
Vi har valgt at tage den med fordi den smager dejligt og er rigtig god i salater.
Desuden er den glutenfri.

SALAT MED TORSKELEVER OG PERLEBYG

(4 pers.)
8 -10 soltørrede tomater i olie
1 forårsløg
1/2 avokado
1/2 rød peberfrugt
11/2 dl kogte kolde perlebyg
1/2 dl ristede græskarkerner
1 dåse torskelever i olie
salt og citronsaft

Citrondressing:
2 spsk. citron olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal
1/2 tsk. flydende honning
nykværnet rosa peberkorn
salt

feltsalat og frissesalat
friske nye blade citronmelisse

Tilbehør: flùtes Forårsløg snittes fint.
Avokado og peberfrugt skæres i tern.
Tomater, forårsløg, peberfrugt, perlebyg og græskarkerner blandes i en skål.
Torskeleverne tages op af olien og dryppes med citronsaft og drysses med salt.
Dressingen piskes sammen og vendes i perlebygblandingen.
Salatbladene rives fra hinanden, blandes med citronmelisse og anrettes på et fad.
Perlebygblandingen fordeles over salatbladene.
Torskeleverne skæres over et par gange og lægges på salaten.

Perlebyg: Kendes fra det japanske køkken.
Perlebyg har ikke som man skulle tro noget at gøre med almindelig byg, da den er af en helt anden familie.
Den er som regel ret dyr og købes i special eller helsekost forretninger.
Den kan blandes med ris og spises som tilbehør eller kommes i salater.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her