Kyllingebryst med kokosbulgur
Bulgur er altid god at have stående i skabet ved siden af risen. Den er hurtig at koge og smager dejligt. Desuden er det rigtigt guf at blande den med grønsager og som her koge den på kokosmælk og bouillon.KYLLINGEBRYST MED KOKOSBULGUR
(4 pers.)
2 dl kokosmælk
2 dl grønsagsbouillon
4 dl (240 g) bulgur
1 stor gulerod
1/2 courgette
1/2 gul eller rød peberfrugter
1 rød chili
4 kyllingefileter
1-2 spsk. olie
salt og peber
Sojasauce:
1/2 dl soja
1-2 spsk. honning
2 spsk. sherry
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1/2 dl ristet kokosmel
Kokosmælk og bouillon bringes i kog i en gryde.
Bulguren hældes i, låget lægges på og bulguren koges ca. 5 minutter.
Gulerod, courget og peberfrugt skæres i små tern.
Chilien skæres i strimler.
Grønsagerne kommes i gryden med bulgur og det hele koges ca. 5 minutter.
Kyllinge fileterne steges i olie til de er gennemstegte og drysses med salt og peber.
Soja, honning, sherry og ingefær bringes i kog i en lille kasserolle og koges et par minutter.
Kyllingebrysterne serveres med bulgur, sojasauce og kokosdrys.
Bulgur: stammer fra Mellemøsten og er knækket hvede der koges og bruges som tilbehør til retter. Hvis bulgur blandes med dressing og stegte eller kogte grøntsager har man i løbet af kort tid en dejlig vegetarret.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen