VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Hjemmelavet saft

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Hjemmelavet saft

Det er slet ikke vanskeligt eller særligt tidrøvende at lave sin egen saft, men man kan godt blive lidt afhængig af den. Det er også en god fornemmelse at vide præcis hvad det er man drikker- og selv kan bestemme om saften skal være sød eller sur eller indeholde konservering.
Der kan koges saft af næsten alle slags bær, de har lidt forskellig kogetid.
Hemmeligheden bag lækker hjemmelavet saft er, at kogetiden skal være kortest mulig og kun den nødvendige.

HJEMMELAVET SAFT

1 1/2 kg ribs, solbær hindbær eller jordbær
Ca 500 g sukker
Evt. lidt Atamon
Rensede og rene flasker

Ribs og solbær behøver ikke ribbes. De skyllede bær kommes i en stålgryde og der tilsættes så meget vand at det næsten dækker bærrene.
Giv et opkog til bærrene netop begynder at gå i stykker.
Tag gryden fra varmen og lad den stå lidt til de sidste bær er møre også.
Hæld frugten i en sigte til afdrypning.
Hvis der lægges et rent klæde i sigten bliver saften mere klar.
Skyl gryden ren og hæld saften tilbage i gryden.
Tilsæt sukkeret og rør til det er opløst.
Sukkermængden kan ændres, hvis man ønsker en mere sød eller sur saft.
Der kan også bruges sødemiddel, hvis man slet ikke ønsker at bruge sukker. Smag den til efter eget ønske.
Giv saften et hurtigt opkog, tag den af varmen straks når den koger.
Tilsæt evt. 1 tsk Atamon pr. liter saft, hvis den skal opbevares længere tid.
De rengjorte og skyllede flasker skylles i en blanding af 1 dl. kogt vand og 2 tsk Atamon og varmes op i ovnen til 90-100 grader.
Flasker og saft skal have samme temperatur- ellers risikerer de at sprænge når den varme saft hældes i.
Luk flaskerne med låg eller film med det samme.
Saft uden konservering skal opbevares på køl eller fryses ned.
Fortynd saften efter smag inden den drikkes.

Inspiration på email? Skriv dig op her