Grillet ananas med avocadomos og sprøde brødchips
Denne opskrift har en spændende smagskombination: den fede avocado og den sød-syrlige ananas.Avocadoen er egentlig en frugt ? ikke en grøntsag. Det kan være rigtig svært at afgøre, om en avocado er moden. Føl på den ? den må gerne være lidt blød ved stilkenden. Tommelfingerreglen er: hellere for blød end for hård.
Som moden er den meget velsmagende ? en fed nærmest nøddeagtig smag.
GRILLET ANNANAS MED AVOCADOMOS OG SPRØDE BRØDCHIPS
(4 personer)
SPRØDE BRØDCHIPS
8 meget tynde skiver flute
flydende honning
AVOCADOCREME
1 bæger pasteuriseret æggehvide (svarer til 1 1/2 æggehvide)
3 spsk. flormelis
1 stor, moden avocado
1 spsk citronsaft
kornene fra 1/2 vaniljestang
GRILLET ANNANAS
4 skiver frisk ananas ca. 1,5 cm. tykke
2 spsk. sukker
Begynd med brødene. Smør skiverne med et tyndt lag honning og læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 150 grader i ca. 5 minutter ? eller til de er helt sprøde.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis og pisk igen til massen bliver blank.
Skræl avocadoen (se video) og blend den med citronsaft og vaniljekorn.
Vend herefter æggehviderne forsigtigt i avocado-mosen.
Stil cremen køligt til den skal bruges.
Læg ananasskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med sukker.
Sæt pladen under grillen og grill i ca. 3 minutter. Anret ananassen med avocadomosen og brødchipsene på 4 desserttallerkener ? pynt med et blad citronmelisse og servér straks.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen