VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Boghvede pandekager med cremet spinat og laks

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Boghvede pandekager med cremet spinat og laks

Pandekager er altid populære både hos børn og voksne. De kan fyldes med alverdens ting og kan også puttes i madkassen.

BOGHVEDE PANDEKAGER MED CREMET SPINAT OG LAKS

(4 pers.)
150 g boghvedemel
100 g hvedemel
1/2 l letmælk
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. olie
2 æg
salt

2 løg
2 spsk. olivenolie
500 g optøet spinat
21/2 dl fløde 13 %
1 spsk. majsstivelse
11/2 tsk Wasabi el. fintrevet peberrod
salt og peber

4 lakse steaks
1-2 spsk. olivenolie
salt og peber

Boghvedemel og hvedemel blandes i en skål.
Mælken hældes i under omrøring.
Cremefraiche og olie røres i.
Æggene deles i blomme og hvide, blommerne tilsættes dejen.
Hviderne piskes stive og vendes i dejen med forsigtig hånd.
Lidt salt drysses i dejen.
Pandekagerne er nemmest at stege på en teflonbelagt pande.
Løget skæres i tynde både og steges let i olien.
Overskydende væde trykkes ud af spinaten inden den kommes på panden.
Fløde, majsstivelse og wasabi blandes sammen og hældes på.
Det hele koges godt igennem et par minutter.
Smages til med salt, peber og wasabi.
Laksen steges på panden i olie og drysses med salt og peber.
Overskydende pandekager kan spises med syltetøj næste dag eller fyldes med kød og grøntsager.
Ønskes der ikke overskydende pandekager skal pandekage opskriften halveres !

Boghvede: anvendes i mange henseender om korn, selv om den er af en helt anden familie. Den kan købes i hele korn eller som mel der bruges til pandekager, blinis og grød. I det gamle danske køkken blev boghvede mest brugt til grød.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her