Minestrone med røde linser
Den fyldige suppe med små linser og masser af fintskårne grøntsager har en rigtig fyldig smag, som den blandt andet også får fra lidt bacon. Spiser du en skive brød til, bliver du garanteret mæt.MINESTRONE MED RØDE LINSER (3-4 personer)
1 løg hakket
Sådan hakker du et løg .
2 stilke bladselleri, snittet
1 persillerod i tern
2 gulerødder i tern
1 spsk. olie
2 tsk. karry
4 tynde skiver bacon eller 50 g i tern.
1 ds. fl. hakkede tomater (ca. 400 g)
1 l hønsebouillon
100 g røde linser
hakket frisk persille og evt. hakket basilikum
salt og kværnet peber
Skær alle grøntsagerne i fine små terninger. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits bacon i strimler heri. Drys med karry og rør godt. Kom grøntsagerne i og lad dem svitse til de bliver blanke. Skyl linserne godt og rør dem i. Hæld tomaterne ved sammen med bouillon og kog suppen under låg 15-20 minutter. Smag suppen til og kom evt. mere bouillon ved hvis suppen er for tyk. Server med drys af persille og en tyk skive brød.
pr. portion med brød: 360 kcal (1500 kj) fedtenergiprocent 26g fedt
Opskrift: Susanne Palmqvist