Gulerødder med krydderurt
Det kan sommetider være svært at få taget sig sammen til at spise varieret af alle de mange gode grove grønsager vi har. Mange syntes at kogte, bløde gulerødder er meget uspændende. Mange børn hader dem ligefrem - voksne ligeså, og det er forståeligt.Giv dem alligevel en chanche, men prøv at tilberede dem i mikroovnen som i denne opskrift.
Her bevarer de deres sprødhed og koncentrerede smag.
Sammen med friske eller tørrede krydderurter kan de blive til et helt måltid for sig selv.
Har du ingen mikroovn kan man sautere dem i en gryde i lidt olie i ca. 10 min. Der skal stadigvæk være lidt "bid" i dem.
GULERØDDER MED KRYDDERURT
(Kan laves i mikroovn)
Ingredienser til 2 pers.:
250 g skrællede gulerødder
1 tsk. tørret krydderurt f.eks. timian eller merian
( eller meget gerne friske hakkede krydderurter)
1/2 tsk. salt
2 spsk. vand eller olie eller halvt af hvert
Skær gulerødderne i tynde stave.
Læg gulerødderne i en skål, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør rundt.
Tildæk og mikrobølg ved 900 W i 4 min. Eller benyt grønsagsprogrammet.
Rør forsigtigt rundt når halvdelen af tiden er gået.
Lad gulerødderne hvile 2 min. inden servering.
Opskrift: Maria Galberg