Japanske grønsagsruller med kalvefilet
I denne japansk inspirerede opskrift bruges Kinaradise, Japanræddike eller Daikon-ræddike alle navne for den samme grønsag.Det er en stor hvid, meget sprød rod, der smager som radise og er meget velegnet til f.eks.lynstegte wokretter.
I Asien bruges den også sursyltet, dampet og braiseret.
De øvrige grønsager i denne ret kan alt efter årstiden skiftes ud med andre strimlede grønsager.
JAPANSKE GRØNSAGSRULLER MED KALVEFILET
(4 personer)
4 tynde skiver kalvefilet fra slagteren (ca.400 g)
2 gulerødder
1 stk kinaradis, ca 20 cm
200 g grønne bønner
6 tynde forårsløg
1 spsk.olie
Sauce:
1/2 dl koldt vand
1/2 dl. tør hvidvin
2 spsk. sød hvid portvin
1/2 dl. sojasauce
Endvidere:
15 g smør
lidt sesamfrø
overskydende grønsager
salt og peber
Tilbehør: små kartofler
Skær gulerødder og kinaradis i 0,5x0,5 cm lange strimler.
Mål bønner og forårsløg, og skær dem, så de passer med 10 cm.
Kog grønsagerne i letsaltet vand ca. 3 min. Skyld dem under den kolde hane, og lad dem dryppe af.
Bred kødet ud på bordet.
Lav små bundter af grønsager og læg dem på kødet (gem overskydende grønsager).
Rul kødet stramt omkring og fæstn med en tandstikker.
Varm olien på en pande og brun rullerne på alle sider.
Bland ingredienserne til saucen og hæld den på panden til rullerne. Lad saucen koge ind mens kødet vendes rundt. Hold kød og sauce varmt i et fad.
Varm smørret på panden og steg de overskydende grønsager et par minutter.
Drys med salt og peber og lidt sesamfrø.
Arranger grønsager og kødruller og hæld saucen over begge dele.
Husk at fjerne tandstikkerne.
Energiberegning:
2121 kJ (507kkal.)
Protein 23%
Fedt 24%
Kulhydrat 50%
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen