Clafouti med æbler
Denne dessert eller kage er en variation af en gammel traditionel fransk bondeopskrift.Oprindeligt laves den med kirsebær, og det er bestemt værd at forsøge, når det er sæson for dem.
Her en den tilberedt med et godt dansk æble nemlig Ingrid Marie, der er et dejligt kraftigt spiseæble, som også er velegnet i kager og desserter.
Drys mede flormelis og server kold flødeskum til og en rigtig god kop kaffe.
CLAFOUTI MED ÆBLER
1/2 kg æbler
25g smør
2-3 spsk farin
1 spsk kanel
1/2 dl Calvados el. Brandy
Dej:
3æg
50 g hvedemel
3 dl mælk
1/2 stang vanilie
Æblerne deles i både og ristes let i smør på en pande.
Drys farin og kanel over.
Er æblerne lidt sure så brug lidt mere sukker.
Læg æblerne i en smurt kageform eller tærtefad.
Dryp spiritus over.
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen så den er jævn og hæld den over æblerne.
Bag desserten/kagen ved 175 grader ca 50-60 min. til dejen er fast og hævet.
Server med flormelis og kold flødeskum.