Ris a la mande med marcipan og figenkompot
Ris a la mande med marcipan og figenkompotTil 4-6 personer
1 dl grødris (4 dl mælk)
150 g marcipan
2 dl fløde 13 %
1/2 stang vanille
50 g smuttede hakkede mandler
2 dl piskefløde
2-3 spsk Amaretto (italiensk mandellikør) kan undlades
evt. Flormelis
Figenkompot:
200 g tørrede figner
1/2-1 dl vand
2 spsk ahorn sirup eller lyng honning
saft fra 1 appelsin
skal fra 1/2 appelsin
saft og skal fra 1/2 citron
1/2 stang vanille
Kog risene i mælk til de er møre (stil dem evt. under dynen 1 time når de koger).
Riv marcipanen og kom den i en gryde.
Hæld fløden i og kom kornene og resten af vanillestangen i.
Kog marcipan og fløde op.
Pisk godt i blandingen til marcipanfløden er jævn.
Stil det koldt gerne til næste dag.
Hak mandlerne og kom dem i marcipanfløden sammen med ris.
Pisk fløden stiv og vend den i.
Tilsæt Amarettolikør og smag til med likør og flormelis.
Skær fignerne i strimler og kom dem i gryden sammen med vandet.
Tilsæt sirup, appelsinsaft og skal, citronsaft og skal samt kornene fra vanillen og resten af stangen.
Bring gryden i kog og kog det hele godt sammen ca. 5 minutter uden låg.
Server mandeldesserten med figenkompot
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen