Appelsin glaseret and med kornsalat og gedeostcreme
Appelsin glaseret and med kornsalat og gedeostcremeTil 4-6 personer
1 friskslagtet and (ca. 3 kg)
1 tsk fintrevet appelsinskal
saften fra 3 appelsiner
2-3 spsk honning
1-2 stænger kanel
6 hele nelliker
1 tsk uraffineret havsalt
Kornsalat:
2 dl (ca. 150 g) spelt, byg, emmer eller enkorn
1 buket citronmelisse
1 buket timian
salt
100 g tørret abrikos
1 cox orange æble
1 rød chili
1 spsk citronsaft
frisk citronmelisse
1/2 hvidkål
1 håndfuld rucolasalat
Gedeostcreme:
150 g frisk gedeost
1 tsk fintrevet appelsinskal
1/2 tsk fintrevet citronskal
Tilbehør: Flutes
Skær løst skind af anden og fjern eventuelle rester af fjer.
Kom anden i en bradepande eller ildfast fad og stil den i ovnen ved 180-200°.
Lad anden stege uden noget 1 time og hæld fedet fra.
Kom appelsinskal, saft, honning, kanel, nelliker og salt i en lille kasserolle og kog det sammen ca. 5 minutter.
Hæld lagen over anden og steg endnu en time eller til den er gennemstegt.
Hæld jævnligt stegeskyen over dyret, og pas på den ikke bliver sort.
Saml stegeskyen i en lille varm skål.
Lad den stå til fedtet har samlet sig øverst.
Skum fedtet fra med en ske (gem det til fedtemadder eller til at stege i).
Brug skyen til at dryppe over kornsalaten.
Kog kornene ca. 1 time sammen med citronmelisse, timian og salt.
Skær abrikos, æble og chili i tern.
Dryp æbleternene med citronsaft.
Hak bladene fra citronmelisse groft.
Tilsæt, abrikos, æble, chili og citronmelisse til kornene.
Snit hvidkålen fint og blancher den i kogende saltvand et minut.
Skyld derefter kålen i koldt vand og bland den i kornsalaten sammen med rucola.
Rør gedeosten med appelsin og citronskal og spis det til kødet.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen