Bagt brie med korn og valnødder ristet i ahornsirup
Emmer er en af de oprindelige urhvede arter der blev dyrket lang tid før Kristi fødsel. Den har en nøddeagtig smag.Her er den brugt i en blanding med valnødder og ahornsirup. Meget dejligt sammen med den gode varme brieost der er blød indeni efter en tur i ovnen
Nyd den som et let måltid eller som en dejlig dessert.
Kogetiden på de hele korn er ca. 1 time, så det kræver lidt planlægning at bruge den.
Sælges i helsekostforretninger.
Emmerkornene kan skiftes ud med andre korntyper
BAGT BRIE MED KORN OG VALNØDDER RISTET I AHORNSIRUP
(4 pers.)
1 fast brie ca. 200 g
10 g smør
2 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
1 dl kogte emmerkorn
Tilbehør: frisk frugt og flùtes
Smør og sirup smeltes sammen på en pande.
Valnødderne kommes på og ristes let.
Emmer tilsættes og ristes med ca. 1 minut.
Blandingen fjernes fra varmen og kommes oven på brien.
Brien sættes på en bageplade og bages 10-15 minutter ved 150° til den er blød.
Serveres og spises varm med flùtes.
Korn valnøddeblandingen kan ikke laves lang tid i forvejen, da kornene bliver seje, hvis de står flere timer.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen