VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Bagt brie med korn og valnødder ristet i ahornsirup

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Bagt brie med korn og valnødder ristet i ahornsirup

Emmer er en af de oprindelige urhvede arter der blev dyrket lang tid før Kristi fødsel. Den har en nøddeagtig smag.
Her er den brugt i en blanding med valnødder og ahornsirup. Meget dejligt sammen med den gode varme brieost der er blød indeni efter en tur i ovnen
Nyd den som et let måltid eller som en dejlig dessert.
Kogetiden på de hele korn er ca. 1 time, så det kræver lidt planlægning at bruge den.
Sælges i helsekostforretninger.
Emmerkornene kan skiftes ud med andre korntyper

BAGT BRIE MED KORN OG VALNØDDER RISTET I AHORNSIRUP

(4 pers.)
1 fast brie ca. 200 g

10 g smør
2 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
1 dl kogte emmerkorn

Tilbehør: frisk frugt og flùtes

Smør og sirup smeltes sammen på en pande.
Valnødderne kommes på og ristes let.
Emmer tilsættes og ristes med ca. 1 minut.
Blandingen fjernes fra varmen og kommes oven på brien.
Brien sættes på en bageplade og bages 10-15 minutter ved 150° til den er blød.
Serveres og spises varm med flùtes.

Korn valnøddeblandingen kan ikke laves lang tid i forvejen, da kornene bliver seje, hvis de står flere timer.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her