Hirsegrød med søde bær
Denne hirsegrød er et godt alternativ til den traditionelle risengrød.Her er grøden kogt med soyamælk, men almindelig mælk kan også bruges.
HIRSEGRØD MED SØDE BÆR
2 1/2 dl (ca. 200 g) hel hirse
6 dl sojadrik med vanille og calcium
1/2 pose optøede blandede bær
3 spsk. sukker eller honning
Hirsen skylles grundigt før brug.
Koges op under svag varme og koges 5 minutter under omrøring.
Låget lægges på gryden der pakkes ind i et tæppe.
Lad grøden stå og hygge sig en halv til hel time.
Grøden bringes i kog og koger nogle minutter.
Bær og sukker blandes og serveres til grøden.
Lav bare en god portion da resten kan koges op med mere sojadrik og spises næste dag.
Hirse købes hele eller som gryn. Den anvendes mest til grød, men kan også bruges som tilbehør til retter.
De hele korn skal koges en halv time i rigeligt vand.
Hirse har tendens til at koge ud og få en grødagtig konsistens. Husk altid at skylle kornene godt inden de bruges.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen