VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Polenta stave med salat

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Polenta stave med salat

Majsmel kogt med vand eller mælk kaldes i Italien for Polenta, i USA for Mush (majsmos).
Kogt polenta bredes ud i en form og afkøles.
Det skæres ud i skiver eller stænger og ristes.
Her serveres det med en dejlig grøn salat, men det kan også som f.eks i USA i stedet serveres med ahornsirup til.

POLENTA STAVE MED SALAT

(4 personer)
1 l grønsagsbouillon
250 g majsgryn
1-11/2 spsk. finthakket frisk rosmarin
30 g parmesanost
2 spsk. olie.

Salat:
4 friske artiskokker eller artiskokbunde fra dåse
100 g grønne bønner
15 cherrytomater
1/2 salatløg
50 g salattern (feta ost)
friske basilikumblade
salatblade

Dressing:
11/2 spsk olie
11/2 spsk. citronsaft
11/2 spsk.sød chilisauce
1-2 fed presset hvidløg
salt og peber

Bring grønsagsbouillonen i kog. Tilsæt majsgryn under omrøring. Kom rosmarin i, og lad polentaen koge i 10 min. under omrøring.
Riv parmesanosten og rør den i.
Spred polentaen ud i en firkant på ca.25x25 cm. på et stykke bagepapir, og lad den afkøle.
Skær den i stave på ca.2x2x7 cm.
Varm olien på en slip let bageplade, og steg stavene, til de er gyldne.
Læg dem på en bageplade og hold dem varme i ovnen.

Kog de friske artiskokke i letsaltet vand i ca. 25 min. Pil bladene og ?skægget? af, og skær hjerterne i terninger. ( Brug evt. artiskokhjerter fra dåse).
Bønnerne koges 3-5 min. i letsaltet vand og skylles under den kolde hane.
Halver tomaterne og hak løget fint.
Bland artiskokhjerter, bønner, tomater, løg, salat-terninger, basilikumblade og salat.
Pisk dressing sammen og hæld den over.
Server evt. flute til.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her