Grønsagstærte
I denne grønsagstærte uden dej, kan der året igennem varieres med sæsonens hårde grønsager, afhængig af udbud og pris.I vinterhalvåret er det oplagt at bruge de hårde rodfrugtrer som her, nemlig gulerod selleri, løg sammen med porre. Men de kan alle erstattes af andre faste grønsager som f.eks squash, broccoli, grønne bønner m.m.
Bare grønsagerne ikke er for bløde, så bliver tærten for vandet.
Grønsagstærte
(2 personer)
1 stor porre
1/4 selleri
1 løg
3-4 gulerødder
1-2 fed hvidløg
1/4 rød chili
Lidt olivenolie
salt og peber
4 æg
1 dl. mælk
Evt. reven muskatnød
Snit porre og løg i tynde ringe og tern.
Riv selleri og gulerod groft.
Hak hvidløg og chili.
Svits alle grønsagerne i olie, så de begynder at blive lidt bløde.
Hæld dem i et fad med høj kant.
Pisk æg og mælk sammen, tilsæt salt og peber evt. lidt reven muskatnød.
Hæld æggemassen over grønsagerne og sæt fadet i ovnen ved 190 grader i ca. 30 min. eller til æggemassen er stivnet.
Spises varm eller lun ? gerne med grøn salat og måske en stegt kotelet eller et stykke fisk.
Tærten kan også spises kold og er velegnet til madkassen eller picnickurven.