Spicy oksekødsgryde med pasta
Denne gryderet er lavet som en stroganoff, men krydret med Texas-barbecuesauce, som fås i supermarkeder og større købmænd.Det giver retten en god aromatisk krydring.
Frisk kogt pasta er godt til, men ris / små kartofler og måske frisk grøn salat passer også fint.
Spicy oksekødsgryde med pasta
(4 personer)
500-600 g mørt oksekød i strimler (til stroganof)
1 lille løg
1 fed hvidløg
15 g smør
6-8 soltørrede tomater
ca. 1 dl. Barbecuesauce
3 dl. vand eller hønsebouillon
1 dl. madlavningsfløde 13%
Tilbehør:
Friskkogt pasta og evt. syltet rød peberfrugt.
Pil og hak løg og hvidløg.
Brun kødet godt i smørret i en stegegryde eller sauterpande.
Tag det op.
Svits løgene hurtigt og kom kødet tilbage i gryden.
Hak de soltørrede tomater, og kom dem ved sammen med barbecuesauce og bouillon/ vand, til kødet lige knap er dækket.
Krydr med salt og peber.
Lad det simre under låg til kødet er mørt 3/4-1 time (afhænger meget af kødets kvalitet).
Kom fløden i og kog igen 5 min.
Hvis nødvendigt kan der jævnes yderligere.
Smag til med salt og peber.
Server med nykogt pasta og syltede peberfrugter.
Opskrift: Susanne Palmqvist