Hvidkålssalat med bacon og koriander
En hurtig frokost- eller middagsret kan man lave med bacon, løg og kål. Koriander giver retten en helt særlig karakter. Godt groft rugbrød passer fint til og eventuelt lidt sennep.Hvidkålssalat krydret med koriander og drysset med bacon
(Til 4 personer)
1/2 lille hvidkålshoved eller 1 spidskål
1 løg
300 g bacon
1 spsk helst hele korianderfrø eller stødte
salt og peber
citronsaft
Tilbehør: brød
Pil bladene fra hinanden så de er i relativt store stykker.
Damp dem i en gryde med lidt vand til de stadig er lidt sprøde.
Hvis det er spidskål skal de kun dampes 1-2 min.
Hæld kålen over i en sigte og læg dem derefter på et viskestykke og fordel dem så de ikke er våde.
Skær løget i tynde både.
Skær bacon i tern.
Rist baconternene på en tør pande til de begynder at brune.
Skru ned for varmen og kom løgbådene på.
Lad løg og bacon stege færdig til løgene er bløde og baconen er sprød.
Knus korianderfrøene i en morder og drys det på.
Vend kålen sammen med løg og bacon og smag til med salt og peber og citronsaft.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen