Græskarkager
Når det er græskartid er der mange muligheder med de skønne runde frugter.I forretningerne ligger der i f.eks. de små Hokaido græskar. De er orange, meget flotte og frister til at blive brugt.
Både almindelige græskar og Hokaidoen kan bruges til dejlige supper, som desserter, som spændende tilbehør eller som her i en dejlig kage.
Græskarkage
125 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. Natron
2 tsk. Kanel
1 tsk. salt
1 tsk frisk revet ingefær
50 g hakkede hasselnødder
100 g rosiner
3 æg
1 1/2 dl. Solsikkeolie (1 dl)
1/2 dl citronsaft
1/2 dl mælk
400 g græskar, gerne Hokaido (skal rives)
Pynt : flormelis rørt med citronsaft
Pyntes evt.med tynde strimler af citronskal
Tænd ovnen på 175 grader.
Alle de tørre ingredienser vejes af og blandes sammen i en skål. Tilsæt også de hakkede hasselnødder og rosinerne. Rør æg, olie, citronsaft og mælk i dejen og til sidst det revne græskarkød.
En bageform på ca 20 x 26 cm fores med bagepapir.
Dejen hældes i formen og bages midt i ovnen 50-55 min ved 175 grader.
Stik i kagen med en gaffel, hvis dejen hænger fast på gaffelens tænder skal den bage lidt længere.
Når kagen er bagt kan den nemt løftes ud af formen i bagepapiret.
Den afkølede kage kan pyntes med glasur og evt. fine strimler af citronskal.
Kagen er velegnet til at fryse.
Er der rester tilbage af græskaret kan det sagtens bages i ovnen sammen med andre grønsager og spises som tilbehør til et stykke kød eller fisk.