Pastasalat med rosenkål og æble
Det er ikke så almindeligt at bruge rosenkålen rå, men prøv alligevel. Den har en fin lidt skarp smag som passer fint sammen med den milde pasta og det syrlige æble. Portionen passer lige til en frokostportion. Tag gerne et ekstra æble med.PASTASALAT MED ROSENKÅL OG ÆBLE (1 portion)
30-40 g kogte pastaskruer eller penne
6-7 friske rosenkål
1 stort syrligt æble
lidt citronsaft eller eddike
1-1 ½ dl A38 eller ylette
1-2 tsk. flydende honning
1 tsk. rødvinseddike
kværnet peber
ca. 1 spsk. snittet purløg
Køl den kogte pasta af i koldt vand straks efter kogning, så klistrer den ikke sammen. Pil rosenkålen og skær stokken væk. Del dem og læg dem med snitfladen nedad og snit meget fint på tværs. Nuldr dem med fingrene så de skilles i fine strimler. Skræl æblet hvis det er nødvendigt, skær det i terninger og vend dem i lidt citronsaft eller eddike. Bland pasta med rosenkål og æble. Rør surmælksproduktet med honning og eddike og smag til. Hæld dressingen over salaten og drys med purløg.
pr. portion 325 kcal ( 1350 kj) fedtenergiprocent: 28
Opskrift: Susanne Palmqvist